SYMPOSIUM 200 JAAR DECORATIESTELSEL

RUIM toont dat het anders kan vormt het inrichtingsontwerp en faciliteit de audiovisuele faciliteiten tijdens het Symposium 200 jaar decoratiestelsel.

Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Nederlands decoratiestelsel werd er op 23 november jongstleden een symposium georganiseerd.

Koning Willem-Alexander was maandag in het Nationaal Militair Museum te Soest aanwezig bij het symposium Moed, talent en maatschappelijke verdiensten. De koning nam er het jubileumboek over 200 jaar koninklijke onderscheidingen in ontvangst.

Dit jaar bestaan de Militaire Willems-Orde en de Orde van de Nederlandse Leeuw 200 jaar. De koning is de grootmeester van de Nederlandse ridderorden.

De Militaire Willems-Orde is een onderscheiding voor dapperheid. De dapperheidsonderscheiding werd als eerste Nederlandse ridderorde ingesteld op 30 april 1815 door Koning Willem I.


De Orde van de Nederlandse Leeuw is de oudste civiele ridderorde in Nederland en bestaat sinds 29 september 1815. Iemand komt in aanmerking voor een benoeming in deze orde vanwege prestaties van ‘zeer exceptionele aard’ voor de samenleving.


In samenwerking met het Nationaal Militair Museum (NMM), en Vermaat heeft RUIM als contractparnter voor audiovisuele dienst- verlening van het NMM het volledige inrichtingsontwerp mogen vormgeven en de audiovisuele faciliteiten inclusief aanvullende belevinden als, ' op maat gemaakte bewijgwijzering, banieren, tafelbestikkering, en in LED uitgevoerede lichtstraten', mogen coordinerne en faciliteren.


Bron: vorsten.nl, november 2015