DE VOORSTE VENNE ONTMOET DIGITALE COMMUNICATIE

Audiovisuele techniek en cultuur vinden elkaar in de renovatie van De Voorste Venne

Renovatie geeft nieuw leven aan De Voorste Venne in Drunen. RUIM ondersteunt de Voorste Venne met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van diverse Professionele Audiovisuele, Licht, Centrale bediening en Infrastructuur installaties.

De Voorste Venne

Het totaal gerenoveerde, karakteristieke gebouwcomplex van De Voorste Venne, ontworpen door Anton Pieck, telt 5.800 m2 met een divers aantal gebruikers en huurders. 

 

Het vernieuwde complex is gebouwd in de vorm van een carré. Dit betekent vier zogenaamde “kloostergangen” met daaraan gekoppeld verschillende zalen, die met elkaar door deze gangen zijn verbonden. Op de hoeken van het bouwkundig carré zijn grote zalen met verschillende functies aanwezig. Dit zijn de theaterzaal, de Vennezaal (evenementenhal), de danszaal en de multifunctionele Utopia-zaal.

 

In het midden van het carré is door het bestuur een grote binnentuin aangelegd. De fontein, welke oorspronkelijk door de Drunense aannemers van toen in de jaren 80 is geschonken, is geheel gerenoveerd en hersteld. Met de aanleg van twee jeu de boules banen en een groot terras is de binnentuin een echte belevingstuin geworden. Het ensemble van de nieuwe binnentuin in een “Anton Pieck”–achtige omgeving is bijzonder te noemen.

 

De Theaterzaal (344 zitplaatsen) heeft een uitstekende akoestiek en kan worden gebruikt voor voorstellingen, concerten en lezingen. Zowel voor de amateur als de professional. De Vennezaal (max 1.200 personen) met een aangrenzende foyer is apart of in combinatie bruikbaar voor diverse evenementen zoals theater- en dansvoorstellingen, congressen, beurzen, lezingen, diners, etc. maar ook voor bijvoorbeeld schoolvoorstellingen, popconcerten of cd-presentaties. Voor kleinere evenementen is de multifunctioneel Utopia-zaal ter beschikking (max. 400 personen). Wenst u nog meer keuzes te maken dan hebben we nog het nieuwe Cultuurcafé (100 personen) en twee vergaderzalen (20-25 personen).

In het complex De Voorste Venne is de Aleph, het Centrum voor de Kunsten in de gemeente Heusden, gehuisvest. Een bezoek en gebruik van één of meerdere zalen van de Voorste Venne kan mogelijk gecombineerd worden met een workshop of andere cultuuractiviteit naar wens.

 

Verder wordt onderdak geboden aan een aantal vaste gebruikers van de accommodatie.

De uitvoer

Voor De Voorste Venne heeft RUIM in nauwe samenwerking met onderaannemer HW Sound het gehele ontwerp voor digitale communicatie vormgegeven en is de realisatie gecoördineerd waar de installaties zijn geleverd, geïmplementeerd en ondersteuning wordt geboden tijdens de gebruikersperiode.

 

O.a. zijn de volgende digitale communicatievoorzieningen gerealiseerd:

 

- Zone audiosysteem incl. centrale bediening middels domotica voor het beleven van verschillende audio sferen door het gehele gebouw en muziek op de werkvloer.

 

- Professionele audio, video en licht installatie incl. regie en infrastructuur ter ondersteuning van de voorstellingen die gehouden worden in het Theater.

 

- Professionele audio, video, licht en rigging installatie incl. regie en infrastructuur ter ondersteuning van evenementen, feesten en partijen.

 

- Groot beeld projectie incl. regie en infrastructuur voor vergader-, presentatie- en event ondersteuning.

 

- Digitale visualisatie van dynamische content op groot formaat presentatieschermen (Narrowcasting) om de gebruikers op verschillende plekken in het gebouw te informeren van daginformatie. Het geheel wordt centraal beheer via een CMS.

 

Een mooie project waar RUIM met haar onderaannemer HW Sound haar dienstverlening heeft mogen uitvoeren in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van diversie audiovisuele, licht en aansturings installaties.

 

Bron: RUIM en De Voorste Venne.