UNIEKE ARENA MIDDEN IN NEDERLAND

Een natuurlijk theater voor musea militair gebruik

Je hart gaat sneller kloppen… en je krijgt kippenvel als je het ronkende geluid hoort van een tank, die op slechts enkele meters van je voorbij scheurt. De pk’s van de brullende motoren voel je diep in je buik, alsof de imposante tank dwars door je heen rijdt. De 3000 man die in de Arena zitten zijn doodstil, al zou het geluid van de tank elk gesproken woord overstemmen...

In samenwerking met het Heijmans Utiliteit heeft RUIM als integrale partner haar audiovisuele dienstverlening mogen verbinden aan een uniek natuurlijk theater van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

De Arena omvat een natuurlijk gebied waar een op maat gerealiseerde zandbedding zorgt voor een podium waar militaire voortuigen spectaculaire presentaties kunnen doen. Een tribune die direct grenst aan het podium bestaat uit vloeiend slingerende plateau's met zitranden die ca. 3000 toeschouwers een unieke theatrale beleving laten ervaren. Het geheel vloeit voort ik het natuurlijk terrein rondom het museum gebouw.
 


De uitvoering
In de Arena heeft RUIM een audio ontwerp voor spraak- en muziekversterking in samenwerking met Heijmans Utiliteit gerealiseerd. Deze audio installatie geeft de toeschouwers een unieke versterkte beleving tijdens shows en presentaties die gehouden worden in de openlucht. Een unieke evenementenlocatie waar RUIM als contractpartner in de toekomst haar audiovisuele dienstverlening zal verzorgen tijdens museale evenementen en technische ondersteuning gedurende de exploitatie.


Bron: Nationaal Militair Museum, 1 juli 2016