REGIONALE AMBULANCE ZORG (RAV)

Multifunctioneel en doeltreffend regionaal in het midden van Gelderland

In Nederland zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, ongeveer 680 ambulances beschikbaar om ambulance zorg te verlenen.

De nieuwbouw voor de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) in Arnhem is ontworpen als 2 in elkaar grijpende gebouwdelen, een tweelaags kantorendeel en een eenlaagse stallingsruimte hierachter gesitueerd. Het kantorendeel vormt de voorzijde van het gebouw en  krijgt een bijzonder vormgegeven aanzicht. De gevel van de verdieping is opgebouwd als een dubbele gevel met een verticale houten lamellen structuur.  De hoeken van het kantorendeel zijn open en transparant door hier functies te plaatsen die daglicht vragen. Aan de okselzijde is de hoofdentree van het gebouw gesitueerd.

De indeling van het terrein en het gebouw is erop gericht om de uitruk zo snel mogelijk en zonder verstoringen te laten verlopen. De functies op de begane grond de stalling,  de magazijnen, de verblijfruimte en de kleed- en douche- ruimten zijn met onderling korte verbindingslijnen en zonder doorkruisende routes van andere functies gepositioneerd. De kantoor en opleidingsruimten zijn op de verdieping gesitueerd.

De
nieuwbouw geeft ruimte aan 20 auto’s, drie motoren, een eigen wasstraat, kleedkamers, kantoor, ruimtes voor verblijf en opleiding. De opleidingsruimte zal onder andere worden ingericht voor de opleiding Lotus (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffer).


De uitvoering

In het gebouw heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het ontwerp, de coördinatie van de realisatie en het onderhoud tijdens de gebruikersperiode van alle audiovisuele voorzieningen in het gebouw. Het doel van het audiovisuele ontwerp is het creëren van een multifunctioneel platform waar de werknemers van de locatie op een laagdrempelige wijze middels audiovisuele techniek efficiëntie brengen binnen hun dagelijkse werkzaamheden.

Z0 is er een centrale audiovoorzieningen voor spraak en muziek versterking geïmplementeerd, zijn de kleine vergaderruimten voorzien van een digitale presentatieopstelling met centraal bedieningspaneel, zijn de groter vergaderruimte uitgerust met rijbare interactieve presentatieopstellingen (touchscreens) en is het opleidingscentrum voorziening van een full-suite digitale regie- voorziening incl. camera en spraakregistratie, waarmee digitale scenario’s op audio en video gerealiseerd kunnen worden in combinatie met bijpassende trainingsmiddelen.


Bron:
Regionale Ambulance Voorziening (RAV), 2016