360° VIDEO SUPERCARS MET SHMEE150

Beleef sferisch een Supercar als ware je er echt in zit

Shmee150; elke autoliefhebber die af en toe wat tijd doorbrengt op het net kent hem wel. De autospotter en youtuber heeft afgelopen week zijn garage aangevuld met 2 indrukwekkende wagens. Een Ferrari FF voor dagelijks gebruik en een waanzinnig mooie Mclaren 675LT voor het weekend.

Wie is Shmee150
Voor Tim Burton begon het allemaal met het spotten van supercars in londen, waar hij ook gevestigd is. Hij maakte video’s van de wagens van rijke Arabieren die London bezoeken tijdens de zomervakanties. Door de jaren heen werd hij alsmaar populairder en besloot in november 2010 om zelf ook een sportwagen te kopen. Zijn eerste sportwagen was een lichtblauwe Aston Martin V8 Vantage Roadster. Deze Aston kreeg al snel de naam “Shmeemobiel” opgeplakt door de fans. Doordat Shmee nu ook zelf een sportwagen had kon hij als maar meer automotive events bijwonen en video’s verspreiden hierover.

Tim raakte pas echt wereldwijd bekend als hij met zijn volgende shmeemobiel, een Audi R8 V10 spyder, deelnam aan de Gumball 3000 in 2013. Waarschijnlijk weten vele onder jullie wat de Gumball 3000 is maar voor de onwetenden (schaam je) leg ik het nog even uit. De Gumball 3000 is een rally/rondrit van exclusieve wagens doorheen een continent. De wagens reizen van stad naar stad waar elke avond wel iets extravagants gepland staat, meestal feestjes. Het hoogtepunt van autogerelateerde decadentie dus.

 
De uitvoering
In een hechte samenwerking met het team van Shmee is op de
Nürburgring (Duitsland) voor het eerst 360° sferische opnamen gemaakt van het assortiment van Supercars (McLaren 675LT Spider, Porsche Cayman GT4, BMW m2, Ford Focus RS en Ferrari FF). Door RUIM opgeleide videospecialist PCW Photo & Design heeft namens RUIM de ondersteuning en audiovisuele registratie mogen verzorgen op locatie. Hierbij zijn er o.a. custom made montage systemen in een McLaren 675LT Spider en Porsche Cayman GT4 aangebracht waaraan het 360° camerasysteem is gefixeerd en is er aanvullend een statische ‘rondo’ opname gemaakt van alle aanwezige Supercars.

Met deze unieke opnamentechniek van RUIM beleven de volgers van Shmee en liefhebbers van Supercars met een statische VR-bril de 360° experience op een wijze waar men het gevoel krijgt werkelijk mee te rijden of tussen de Supercars te staan. De volgers van Shmee en liefhebbers van Supercars kunnen de geschoten 360 ° experience later dit jaar beleven via het Shmee-youtube kanaal.


Bron:
PCW Photo & Design en MR, augustus 2016