TANKEVENT 2016

Een uniek spektakel toont in levende lijve de levensloop van de TANK

Ruim 10.000 mensen beleven de eerste editie van het TankEvent bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg.

Ter ere van het 100 jarig bestaan van de tank heeft het grootste tankevenement van Nederland voor het eerst plaats gevonden op 27 en 28 augustus bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. In recent opgeleverde Arena zijn meer dan 30 verschillende tanks en pantservoertuigen uit binnen en buitenland museaal gepresenteerd met een historische toelichting van de spreekstalmeester. Daarnaast was er op het evenemententerrein ruimte voor een militaire markt, food court en tal van activiteiten voor kinderen.

Nationaal Militair Museum (NMM)
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

 
De uitvoering
Als technisch partner van het Nationaal Militair Museum (NMM) heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het faciliteren van de tijdelijke ‘kracht’ stroomvoorzieningen over het gehele eventterrein en de technische ondersteuning met een team van 9 vakspecialisten gedurende het evenement. Aanvullend is middels onze audiovisuele expertise een op maat ontworpen audioinstallatie in de arena gerealiseerd. Met de hoge spraak- en muziekverstaanbaarheidseisen in de arena is een tijdelijk line-array audiosysteem op verschillende posities in de arena, op speciaal daarvoor bestemde plateau’s geplaatst. Vanuit de Mopto, een defensie-regietoren, werd de museale beleving centraal bediend en tekstueel gepresenteerd door de spreekstalmeester.

Op deze wijze hebben wij een optimale versterking gerealiseerd voor de meer dan 10000 bezoekers die op 27 en 28 augustus de Arena bezocht hebben om de tankshow te beleven.


Bron: NMM en PCW Photo & Design, september 2016