THEATERVOORZIENING VOOR EVENEMENTEN EN EDUCATIE

Modulair ontwerp, flexibele realisatie en meerjarig onderhoud

De uitvoering
Na aanleiding van een reeds langdurige zakelijke relatie tussen de oprichter van RUIM en het Maurick College heeft begin 2012 de facilitaire afdeling van het Maurick College, RUIM benaderd voor het ontwerpen van een professionele presentatievoorziening voor het interne forum. Een multifunctioneel theater waarin de audiovisuele faciliteiten bijdragen aan een professionele voorziening voor het verzorgen van interne en regionale evenementen voor ca. 400-500 personen. Naast het faciliteren van evenementen bieden de voorzieningen ook de basis voor het verzorgen van een studierichting op het gebied van theater- techniek.

Eind 2012 is een passend audiovisueel ontwerp vormgegeven waarin centraal het laagdrempelige beheer van de installatie stond. Een uitdaging die door RUIM met beide handen is aangegrepen, omdat professionele theatertechniek vaak haaks op een eenvoudig beheer staat. Het beantwoorden van simpele gebruikersomgeving voor beheerders die niet dagelijks in een theater technische omgeving opereren, overweg kunnen met een complexe installatie. Door RUIM is in nauwe samenwerking met het Maurick college en fabrikanten van professionele audiovisuele producten o.a. Roland, Shure, Mitsubishi, Extron en Vutec deze doelstelling behaald. Een ontwerp waarin grootbeeld projectie- techniek, meervoudige draadloze microfoon techniek, analoge en digitale signaal distributie en multifunctionele regie in een functionele installatie vlekkeloos met elkaar werken.In het 1e kwartaal van 2013 heeft het Maurick College besloten het ontwerp te gaan realiseren, waarbij RUIM het vertrouwen heeft gekregen de volledige coördinatie van de realisatie van het project op zich te nemen. Naast coördinatie van de processen rondom de installatie van de audiovisuele voorzieningen, zijn ook de bouw- kundige, akoestische en elektra aspecten in het centrale beheer van RUIM uitgevoerd. In de zomer van 2013 is de installatie in een periode van 3 weken gerealiseerd. Voor het Maurick College het juiste moment om in het centrale hart van de locatie de installatie- werkzaamheden uit te voeren zonder het educatieve proces te storen.

Direct na oplevering van de installatie is door RUIM een op maat geschreven trainingsprogramma vormgegeven. Een vak training in het gebruik, beheer en 1
e lijns onderhoud van de installatie. Middels de aanwezig praktijk omgeving in het forum is deze training aan een geselecteerde groep beheerders gegeven die tot de dag van vandaag is staat zijn de installatie zelfstandig te bedienen en kleinschalig te onderhouden. Voor grootschalig onderhoud is er tussen het Maurick College en RUIM een meerjarige continuïteitswaarborging overeen- gekomen, zodat waar nodig de beheerders ad-hoc ondersteuning krijgen, jaarlijks grootschalig onderhoud wordt verzorgt en de installatie met nieuwe technische ontwikkelingen wordt geupdate. Op deze wijze zal de installatie nog vele jaren naar wens zal functioneren.


Bron: Maurick College en RUIM, 2012 – tot heden