UNIEKE TECHNIEKEN IN HOOFDKANTOOR EMONS GROUP

Digitale presentatievoorzieningen afgestemd op een CO2 vrij gebouwd kantoor

Wie is Emons Group
De Emons Group is een solide, particuliere groep van bedrijven, die al ruim 70 jaar bestaat. De Emons Group is een nichespeler in de Europese vervoersmarkt en richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen met als doel de totale logistieke kosten te verlagen. Met deze duurzame transportdiensten wordt veel CO2 bespaard en daarmede is Emons één van de meest milieu- vriendelijke transportondernemingen in Europa. De hoofdmerken op de markt zijn de volgende:

- Van Huët Glass Logistics gespecialiseerd in het vervoer van onverpakt glas van    groot formaat;

- 2WIN / Emons Cargo gespecialiseerd in het dubbellaad concept;

- Hofmans specialist in champost logistiek;

- Meierling GmbH Anhänger- und Fahrzeugbau gespecialiseerd in het bouwen 
   van ultralichte aluminium trailers.


Duurzaam en zakelijk

In lijn met deze duurzame "Emons" strategie, is het nieuwe hoofdkantoor volledig CO2 neutraal ontworpen en wordt er gebouwd met duurzame bouwmaterialen. Verder zijn te vermelden, een groot front van foto- voltaïsche zonnecellen, gebruik van aardwarmte voor koeling en verwarming, driedubbel glas en vooral uniek in de hal een 12 meter hoge groene wand van binnenplanten.


Het gebouw aan de Rijksweg te Milsbeek past perfect in de Regiovisie van de Noord-Limburgse Gemeenten en zal plaats bieden aan ongeveer 80 nieuwe arbeidsplaatsen in onze regio. Middels dit kantoor zal de Emons Group in staat zijn 'n aantal werkmaatschappijen te centraliseren om daarmede meer synergie te creëren.


De uitvoer
In een consortium samenwerking tussen RUIM toont dat het anders kan en Shock installatie (technisch installateur) zijn verschillende audiovisuele concepten in functioneerbare installatie ontworpen, gerealiseerd en worden tijdens de gebruikersperiode onderhouden.  O.a. zijn de volgende innovatieve conncepten geimplementeerd:

-        Digitaal full duplex deurmeldkiosk;

-        Interactieve narrowcasting voor bezoekers en gebruikers van het gebouw;

-        Multifunctionele presentatieoplossing voor de gebruikers in de foyer van het gebouw;

-        Zone muziekinstallatie de overgangsgebieden van het gebouw;

        Boardroom met interactieve en professionele High-end presentatievoorzieningen;

-        Collaboration VideoConference platform geïmplementeerd op de verschillende locaties van Emons Groep in Europa.

De audiovisuele installaties zijn vanuit de Emons strategie ontworpen waarbij de fundering van de installaties en de hierin opgenomen diversiteit aan technische producten ondersteuning bieden in het blijven beantwoorden van de strategie van Emons.


Bron: Emons Group en Lenz 2017