NATIONAAL MILITAIR MUSEUM

RUIM toont dat het anders kan en brengt audiovisuele presentatietechniek in een 25 jarige exploitatie

In Soesterberg is op 13 december 2014 het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) geopend.

In Soesterberg is op 13 december 2014 het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) geopend. Een bijzonder project gebaseerd op een DBFMO-contract , waarbij RUIM zowel tijdens het ontwerp (Design), realisatie (Build) , beheer (Maintain) als exploitatie (Operate)  een rol heeft gehad en nog steeds heeft.  RUIM  is  als business partner op het audiovisuele ontwerp betrokken sinds de start van de bouw in januari 2013 en zal het museum middels haar dienst- verlening ondersteunen tijdens de exploitatie van 25 jaar.

Over het NMM
Het Nationaal Militair Museum (NMM) belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in het verleden, heden en toekomst. Met daarbij extra aandacht voor de collecties van landmacht en luchtmacht. Gelegen op de voormalige vliegbasis Soesterberg is het NMM een museumgebouw met internationale allure: stoer in eenvoud, rijk aan detaillering. 


Het NMM maakt onderdeel uit van de Stichting Defensie Musea (SDM). De SDM wordt bestuurd door de algemeen directeur, het NMM heeft een vestigingsdirecteur voor de dagelijkse leiding. Voor contact zie hieronder. Meer info over de SDM is te vinden op www.defensiemusea.nl.

Van de SDM maken, naast het NMM, de volgende musea deel uit

- Marinemuseum - Den Helder
- Mariniersmuseum – Rotterdam
- Marechausseemuseum - Buren


Bron: SDM, 13 december 2014