INRETAIL LEDENEVENT 2017

Retail 2030: new rules, retail rules!

Ondernemers moeten zichzelf stretchen om in topvorm te blijven. Voor groei is vernieuwing, lef en ondernemerschap nodig. Achter elke nieuwe beweging zitten weer nieuwe verdienmodellen met heel veel verkooppotentie voor retailers.

INretail
Op 20 november j.l. vond het door INretail georganiseerde leden evenement 2017 plaats. Tijdens dit grootschalige evenement waar meer dan 1200 leden bij aanwezig waren, werden versies gepresenteerd op retail 2030.  Een focus naar de toekomst wat gefundeerd werd met een onderzoek dat antwoord geeft op:

Ondernemers moeten zichzelf stretchen om in topvorm te blijven. Voor groei is vernieuwing, lef en ondernemerschap nodig. Achter elke nieuwe beweging zitten weer nieuwe verdienmodellen met heel veel verkooppotentie voor retailers. Retail rules. Het is aan ondernemers om daar slim en snel op in te spelen. Vandaag weten, morgen doen.  

Het evenement bestond naast een congres gedeelte ook uit een innovatie Lab (INretailLAB). Een creatieve beursvloer waar de leden op de verschillende vakgebieden werden geïnformeerd naar innovaties binnen de retail.

 


Uitvoer
Op specifiek verzoek van INretail heeft ruim deel mogen maken van het innovatie LAB. Ons doel was de leden te informeren hoe digitale communicatie in relatie met de zintuigen die we als mens bij ons dragen van onschatbare waarde is om een boodschap over te brengen, te laden laden en als doel te zorgen voor activatie met retailklanten.

Gedurende de dag hebben wij de leden met veel enthousiasme mogen informeren naar onze werkwijze en verschillende innovatieve technieken. Denk aan digitale communicatie via:

* Digitale ruiten,
* Interactieve spiegel,
* Multifunctionele tafels,
* Kiosken ‘binnen & buiten’,
* Invisible audiosystemen,
* Rechtenvrije muziek,
* Communicatie via winkelruiten,
* Geurcommunicatie,
* Doelgroep detectie,
* Projection mapping,
*
 Interactieve digital signing,
* Virtual & Augmented Reality.


Bron: RUIM, Aconcept Pro Media en YatLed November 2017