BAKKERLAND AALSMEER

40.000 m2 bakkerij, een van de grootste van Europa gevestigd in Noord Holland

Wie is Bakkersland
In 1999 bundelden tien vooruitstrevende familiebedrijven hun krachten om onder de vlag van Bakkersland hun gezamenlijke toekomst tegemoet te gaan. Ondanks het relatief korte bestaan van de organisatie kan geput worden uit honderden jaren vakmanschap en ervaring. De samenvoeging heeft Bakkersland in staat gesteld een breed assortiment bakkerijproducten te bieden. Heden dagen biedt Bakkersland 15 bakkerijen met meer dan 1900 werknemers en verkooppartners in meer dan 20 landen.

Locatie Aalsmeer
Het gebouw is reusachtig (40000 m2) en maakt van dichtbij dezelfde imposante indruk als de bloemenveiling even verderop. Niet direct wordt duidelijk wat voor- of achterkant is. Overal zijn deuren maar naar de hoofdingang is het wel even zoeken. We zijn op bezoek bij Bakkersland, een nieuwkomer op Greenpark, wiens aanwezigheid dagelijks in het oostelijk deel van Aalsmeer opgesnoven kan worden.


Deze bakkerij van Bakkersland is met een productievloeroppervlak van 30000m2 één van de meest grote, moderne, efficiënte en duurzame bakkerijen van Europa. Een vestiging waar 70 medewerkers elke dag 145 supermarkten voorzien van vers brood.


Zes grote silo’s geven aan dat het hier om een industriële bakkerij gaat, maar dan wel een bakkerij die nog steeds wortelt in de tradities van de tien familiebedrijven waar Bakkersland ooit uit voortkwam. De enorme schoorstenen zijn met filters gebouwd die de geur van het broodbakken zoveel mogelijk moeten opvangen. De restwarmte van de ovens gebruikt Bakkersland in dit gebouw om de kratten, bakblikken en bakplaten mee schoon te maken. Te veel geproduceerd, reststroom deeg en wat terug komt wordt gereguleerd en gecertificeerd verwerkt tot een grondstof voor veevoer.”

De uitvoer
Al vanaf de beginjaren van RUIM mogen wij Bakkersland ondersteunen bij het ontwerpen, realiseren en onderhouden van diverse audiovisuele vraagstukken. Voor deze unieke locatie in Aalsmeer hebben wij ons kennis en ervaring mogen toevoegen bij  het ontwerp en implementatie van de algemene muziek installatie in de productiehallen, Narrowcasting in de algemene gebruikersruimten en overloopgebieden en hebben wij meerdere multifunctionele e presentatievoorzieningen mogen faciliteren die voor de bakkerij een effectieve vorm (collaboration) van communiceren binnen de organisatie brengt.


Bron: Bakkersland 2017