DE LOOIERIJ

RUIM toont dat het anders kan ontwerpt audiovisuele faciliteiten voor het Dongense leermuseum; De Looierij

De Looierij - Historie - Ambacht - Kunst

In Dongen in 2011 opent zicht het leermuseum de Looierij. Een uniek museum waar het leven in een gemeenschap van leerlooiers beleefd kan worden. Van koe tot leer; techniek en mens in een gebouw dat looien ademt.

In 2012 is het deze bijzondere locatie waar een langdurige samenwerking ontstaat tussen RUIM toont dat het anders kan en de Looierij. Over meer 2 jaar brengt RUIM toont dat het anders kan haar dienstverlening op het audiovisuele product in uitvoering in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van verschillende maatgevormde audiovisuele belevingen. Belevingen waar een hoogwaardig audiovisueel product is gecombineerd met in unieke stijl gevormd meubilair en museale stukken.


De kracht van de meerjarige samenwerking vertaalt zich op een wijze waar het museale ontwerp van het interieur perfect aansluit op ontwerpen met 'domotica’ gecontroleerde luisterposten, interactieve presentaties getoond via 'short throw' projectie en digitale presentaties getoond op 'energiezuinige'  LED-presentatieschermen.

RUIM toont dat het anders kan maakt ideeën tastbaar, dat is maatwerk telkens weer opnieuw.


Bron: Looierij, 20 mei 2015