Wat we doen

RUIM begeleidt, realiseert, ondersteunt en ontwikkeld de realisatie van digitale communicatie-concepten door. Wij leveren geen doos maar een dienstverlening en verstaan het proces vanaf ideevorming tot aan het onderhouden en doorontwikkelen van het concept over de gebruikers jaren heen. Onze onafhankelijke positie in de markt stelt ons in staat om een helpende de hand te bieden en te ondersteunen bij strategische einddoelen en het maken van de juiste productkeuzes voor de langere termijn. Wij zorgen, wanneer gewenst, voor de volledige aansturing van een project. Van onafhankelijk advies, coördinatie van de realisatie en exploitatie tot aan doorontwikkeling, zodat het concept altijd blijft aansluiten op wijzigende technische standaarden en gebruikers behoeften. Het geleverde concept houden wij operationeel of wij trainingen de klant om dat zelf te kunnen doen, waarbij RUIM in 2e of 3e lijn als aanspreekpunt fungeert.

Content

Uw boodschap tastbaar, zichtbaar en begrijpelijk maken; dat gaat een stap verder dan de pure registratie van beeld en geluid. Contentcreatie is een creatief proces, waarbij we vanuit een abstract idee iets nieuws scheppen, wat toont waar het in wezen om draait. Bijvoorbeeld: een logo, een illustratie, tekst, muziek of een html-template. RUIM coördineert die creativiteit en plaatst ze in een zakelijke omgeving.

Video

Visuele prikkels zijn onweerstaanbaar. Het is de eerste en onmisbare vorm van communicatie. Zeker bewegend beeld kan geen mens negeren. Dat is biologisch zo bepaald. Al in het stenen tijdperk was het belangrijk om te zien wie of wat er op je af kwam rennen. Een boodschap professioneel verpakken in eigentijdse videobeelden is echter een vak apart. Een vak dat RUIM beheerst.

Audio

Alles wat leeft en beweegt maakt geluid. Absolute stilte wordt als onnatuurlijk ervaren. Audio hoort dan ook onlosmakelijk bij een presentatie. Maar dan wel functioneel ingezet: muziek en geluidseffecten om sfeer te scheppen, een helder verstaanbare commentaarstem om uw boodschap uit te spreken. En uiteraard: technische perfectie. Audio ligt aan de basis van de expertise van RUIM.

Integratie

Audio, video en content vertellen samen een verhaal. Dit moet echter wel nog fysiek worden uitgevoerd en passen in het ruimtelijke ontwerp. Integratie plaatst het concept binnen de wereld van de gebruiker, zodat het naadloos aansluit op uw bedrijfscultuur, werkwijzen, marketingdoelstellingen en de ruimtelijke omgeving waarin het wordt uitgevoerd (op kantoor, in de winkel, op de beursvloer, etc.). Het resultaat is een totaaloplossing, waarin vakgebieden als communicatie, interieur- en architectonisch ontwerp en E-installatie met elkaar versmelten. RUIM toont méér dan techniek.

Geur

Geurmarketing of aromamarketing is meer dan het verspreiden van een prettige geur in een ruimte. Als geurmarketing goed ingezet wordt in een commerciële omgeving dan kan het alle uitingen omtrent uw merk of product versterken. U kiest een geur die uw merkidentiteit en marketinguitingen versterkt en die de juiste doelgroep aanspreekt. Het toepassen van geurmarketing zorgt ervoor dat andere aspecten die onze zintuigen prikkelen, zoals licht, geluid en inrichting, verder versterkt worden. Het resultaat is een diepgaande en langere connectie met uw klant. In andere setting kan aromamarketing een positief effect hebben op sfeer en gemoedstoestand. Ideaal bijvoorbeeld voor de zorg.

Experiences

Wij zijn uw business partner voor het digitale communicatie-concept. Door vroegtijdige aansluiting in het ontwerpproces, is RUIM in staat om een beleving te scheppen die naadloos past bij de huisstijl en de kernboodschap van onze opdrachtgevers. De ene keer in een educatieve setting, voor een museum, de andere keer in een commerciële omgeving, als hulpmiddel voor verkoop of het communiceren van strategische boodschappen. We adviseren, ontwerpen, faciliteren en verlenen service achteraf, zodat uw idee dynamisch vorm krijgt en blijft passen in een veranderlijke wereld. RUIM toont dat het anders kan!

Begeleiden

RUIM neemt klanten mee in de wereld van de actuele audiovisuele toepassingen, bouwkundige vormgeving en inrichting. Daarbij gaat het in de eerste plaats om het leveren van een gedegen advies in plaats van het verkopen van apparatuur. Ons vertrekpunt is de communicatiebehoefte van een klant. Van daaruit ontwerpen wij een of meerdere concepten, waarbij de functionaliteit voorop staat. RUIM is niet gebonden aan vaste leveranciers. Dit stelt ons in staat om een concept onafhankelijk uit te werken en pas daarna een leverancier te zoeken die de grootste meerwaarde voor onze klanten levert.

Realiseren

Als een klant zijn strategische keuze heeft gemaakt, zorgt RUIM voor de realisatie. Ook in deze fase blijft de positie van RUIM zuiver; de functionaliteit, gebruiksintensiteit en lage onderhoudskosten in de exploitatiefase van het ontwerp staan voorop. Het maakt niet uit of het daarbij gaat om de levering van een enkele monitor of een compleet presentatiesysteem.

RUIM schakelt rechtstreeks met fabrikanten, ontwikkelaars en vakspecialisten. Op die manier garanderen wij dat wij optimaal gebruik kunnen maken van de daar aanwezige expertise. Hierdoor kunnen wij inspelen op de nieuwste ontwikkelingen in de markt en sluiten wij optimaal aan bij de behoefte van de klant.

Ondersteunen

Een presentatie concept dat door RUIM is ontwikkeld is altijd modulair opgebouwd. Hierdoor zijn wij in staat om tijdens de gebruikersfase het concept altijd te blijven laten aansluiten op de gebruikers wensen die op dat moment spelen.

Op deze wijze blijven wij voor de langer termijn de verantwoordelijk nemen dat het concept te juiste tool blijft

“Al jaren onze vaste partner”

Dankzij RUIM heeft onze interactieve welkomshal een uitstraling die ons bedrijf de status en aanzien geeft die het verdiend. Snelle communicatie, goed materiaal, uitstekende service!

- Peter Paul, Bedrijf CD