Audiovisuele concepten voor de Emons Group

De Emons Group is een nichespeler in de Europese vervoersmarkt en richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen.

In een consortium samenwerking tussen RUIM en Shock installatie (technisch installateur) zijn verschillende audiovisuele concepten in functioneerbare installatie ontworpen, gerealiseerd en worden tijdens de gebruikersperiode onderhouden.

Wie is Emons Group?

De Emons Group is een solide, particuliere groep van bedrijven, die al ruim 70 jaar bestaat. De Emons Group is een nichespeler in de Europese vervoersmarkt en richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen met als doel de totale logistieke kosten te verlagen. Met deze duurzame transportdiensten wordt veel CO2 bespaard en daarmede is Emons één van de meest milieuvriendelijke transportondernemingen in Europa. De hoofdmerken op de markt zijn de volgende:

  • Van Huët Glass Logistics gespecialiseerd in het vervoer van onverpakt glas van groot formaat;
  • 2WIN / Emons Cargo gespecialiseerd in het dubbellaad concept;
  • Hofmans specialist in champost logistiek;
  • Meierling GmbH Anhänger- und Fahrzeugbau gespecialiseerd in het bouwen van ultralichte aluminium trailers.

Duurzaam en zakelijk

In lijn met deze duurzame "Emons" strategie, is het nieuwe hoofdkantoor volledig CO2 neutraal ontworpen en wordt er gebouwd met duurzame bouwmaterialen. Verder zijn te vermelden, een groot front van fotovoltaïsche zonnecellen, gebruik van aardwarmte voor koeling en verwarming, driedubbel glas en vooral uniek in de hal een 12 meter hoge groene wand van binnenplanten.

Het gebouw aan de Rijksweg te Milsbeek past perfect in de Regiovisie van de Noord-Limburgse Gemeenten en zal plaats bieden aan ongeveer 80 nieuwe arbeidsplaatsen in onze regio. Middels dit kantoor zal de Emons Group in staat zijn 'n aantal werkmaatschappijen te centraliseren om daarmede meer synergie te creëren.

Uitvoer

In een consortium samenwerking tussen RUIM en Shock installatie (technisch installateur) zijn verschillende audiovisuele concepten in functioneerbare installatie ontworpen, gerealiseerd en worden tijdens de gebruikersperiode onderhouden. Onder andere zijn de volgende innovatieve concepten geïmplementeerd:

  • Digitaal full duplex deurmeldkiosk;
  • Interactieve narrowcasting voor bezoekers en gebruikers van het gebouw;
  • Multifunctionele presentatieoplossing voor de gebruikers in de foyer van het gebouw;
  • Zone muziekinstallatie de overgangsgebieden van het gebouw;
  • Boardroom met interactieve en professionele High-end presentatievoorzieningen;
  • Collaboration VideocConference platform geïmplementeerd op de verschillende locaties van Emons Groep in Europa.

De audiovisuele installaties zijn vanuit de Emons strategie ontworpen waarbij de fundering van de installaties en de hierin opgenomen producten ondersteuning bieden in het beantwoorden van de strategie van Emons.

- Bron: Emons Group & Lenz

meer experiences

Beursstand van Reith Laser tijdens de FTO Precisiebeurs 2016

In november 2016 heeft RUIM de uitdaging aangenomen om de beursstand van Reith Laser te voorzien van een pakkend en innovatie presentatieconcept. Het doel is de doelgroep van Reith Laser te introduceren met nieuwe communicatietechnieken in de markt van precisietechniek.

Iconische D-Day-vlag terug in Nederland

Op 15 september arriveerde de vlag per Chinook-transporthelikopter. Twee militairen droegen het reliek door een erehaag van Amerikaanse en Nederlandse militairen naar minister Jeanine Hennis-Plasschaert. “Deze vlag moet ons eraan herinneren dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Samen moeten we ons uiterste best doen om de waarden hoog te houden waarvoor de helden van D-Day bereid waren te sterven.”

Custom Videoregie Set voor Peek Bouw & Infra BV

RUIM is al meer dan twee jaar het aanspreekpunt voor audiovisuele vraagstukken. Een zeer interessante samenwerking met uiteenlopende uitdagende vraagstukken.

Diamant Groep groeit in digitale communicatie

De Diamant Groep is een leerwerkbedrijf en draagt bij aan de participatie in werk van  mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij de kans om mee te doen in de maatschappij. Meedoen betekent serieus genomen worden.

‘Open Your Mind’ tijdens de Facility for Future 2017

We hebben in opdracht van D&B The Facility Group het communicatie-design van de stand en de digitale communicatie faciliteiten mogen faciliteren die zichtbaar waren op Facility For Future stand. Gezamenlijk met D&B The Facility Group en de standbouw-partner Peter Soetekouw Styling & Productie is een unieke in kurk verwerkte stand ontworpen en gerealiseerd.