Audiovisuele concepten voor de Emons Group

De Emons Group is een nichespeler in de Europese vervoersmarkt en richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen.

In een consortium samenwerking tussen RUIM en Shock installatie (technisch installateur) zijn verschillende audiovisuele concepten in functioneerbare installatie ontworpen, gerealiseerd en worden tijdens de gebruikersperiode onderhouden.

Wie is Emons Group?

De Emons Group is een solide, particuliere groep van bedrijven, die al ruim 70 jaar bestaat. De Emons Group is een nichespeler in de Europese vervoersmarkt en richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen met als doel de totale logistieke kosten te verlagen. Met deze duurzame transportdiensten wordt veel CO2 bespaard en daarmede is Emons één van de meest milieuvriendelijke transportondernemingen in Europa. De hoofdmerken op de markt zijn de volgende:

  • Van Huët Glass Logistics gespecialiseerd in het vervoer van onverpakt glas van groot formaat;
  • 2WIN / Emons Cargo gespecialiseerd in het dubbellaad concept;
  • Hofmans specialist in champost logistiek;
  • Meierling GmbH Anhänger- und Fahrzeugbau gespecialiseerd in het bouwen van ultralichte aluminium trailers.

Duurzaam en zakelijk

In lijn met deze duurzame "Emons" strategie, is het nieuwe hoofdkantoor volledig CO2 neutraal ontworpen en wordt er gebouwd met duurzame bouwmaterialen. Verder zijn te vermelden, een groot front van fotovoltaïsche zonnecellen, gebruik van aardwarmte voor koeling en verwarming, driedubbel glas en vooral uniek in de hal een 12 meter hoge groene wand van binnenplanten.

Het gebouw aan de Rijksweg te Milsbeek past perfect in de Regiovisie van de Noord-Limburgse Gemeenten en zal plaats bieden aan ongeveer 80 nieuwe arbeidsplaatsen in onze regio. Middels dit kantoor zal de Emons Group in staat zijn 'n aantal werkmaatschappijen te centraliseren om daarmede meer synergie te creëren.

Uitvoer

In een consortium samenwerking tussen RUIM en Shock installatie (technisch installateur) zijn verschillende audiovisuele concepten in functioneerbare installatie ontworpen, gerealiseerd en worden tijdens de gebruikersperiode onderhouden. Onder andere zijn de volgende innovatieve concepten geïmplementeerd:

  • Digitaal full duplex deurmeldkiosk;
  • Interactieve narrowcasting voor bezoekers en gebruikers van het gebouw;
  • Multifunctionele presentatieoplossing voor de gebruikers in de foyer van het gebouw;
  • Zone muziekinstallatie de overgangsgebieden van het gebouw;
  • Boardroom met interactieve en professionele High-end presentatievoorzieningen;
  • Collaboration VideocConference platform geïmplementeerd op de verschillende locaties van Emons Groep in Europa.

De audiovisuele installaties zijn vanuit de Emons strategie ontworpen waarbij de fundering van de installaties en de hierin opgenomen producten ondersteuning bieden in het beantwoorden van de strategie van Emons.

- Bron: Emons Group & Lenz

meer experiences

‘Open Your Mind’ tijdens de Facility for Future 2017

We hebben in opdracht van D&B The Facility Group het communicatie-design van de stand en de digitale communicatie faciliteiten mogen faciliteren die zichtbaar waren op Facility For Future stand. Gezamenlijk met D&B The Facility Group en de standbouw-partner Peter Soetekouw Styling & Productie is een unieke in kurk verwerkte stand ontworpen en gerealiseerd.

Bringing Real Life To Digital

De editie van dit jaar van een van 's werelds meest begeerde fintech-conferenties overstijgt het evenement van vorig jaar opnieuw. In de loop van drie dagen bracht Money 20/20 de captains of industry van fintech, startups die het bekijken waard waren, toonaangevende financiële media en grote banken samen in een van Europa's toonaangevende fintech-hubs: Amsterdam.

Diamant Groep groeit in digitale communicatie

De Diamant Groep is een leerwerkbedrijf en draagt bij aan de participatie in werk van  mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij de kans om mee te doen in de maatschappij. Meedoen betekent serieus genomen worden.

Beursstand van Reith Laser tijdens de FTO Precisiebeurs 2016

In november 2016 heeft RUIM de uitdaging aangenomen om de beursstand van Reith Laser te voorzien van een pakkend en innovatie presentatieconcept. Het doel is de doelgroep van Reith Laser te introduceren met nieuwe communicatietechnieken in de markt van precisietechniek.

Audiovisuele Ontwerp voor de Belgische ICT Dienstverlener Coriotech

In consortium met de Belgische ICT dienstverlener Coriotech vervult RUIM binnen dit unieke project een specifieke rol.