Tankevent 2016 bij het Nationaal Militair Museum

Een uniek spektakel toont in levende lijve de levensloop van de tank!

Ruim 10.000 mensen beleven de eerste editie van het TankEvent bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Als technisch partner heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het faciliteren van diverse zaken.

TankEvent

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de tank heeft het grootste tankevenement van Nederland voor het eerst plaatsgevonden bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. In recent opgeleverde Arena zijn meer dan 30 verschillende tanks en pantservoertuigen uit binnen en buitenland museaal gepresenteerd met een historische toelichting van de spreekstalmeester. Daarnaast was er op 27 en 28 augustus op het evenemententerrein ruimte voor een militaire markt, food court en tal van activiteiten voor kinderen.

Nationaal Militair Museum (NMM)

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

Uitvoer

Als technisch partner van het Nationaal Militair Museum (NMM) heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het faciliteren van de tijdelijke ‘kracht’ stroomvoorzieningen over het gehele eventterrein en de technische ondersteuning met een team van negen vakspecialisten gedurende het evenement.

Aanvullend is middels onze audiovisuele expertise een op maat ontworpen audio installatie in de arena gerealiseerd. Met de hoge spraak- en muziekverstaanbaarheidseisen in de arena is een tijdelijk line-array audiosysteem op verschillende posities in de arena, op speciaal daarvoor bestemde plateau’s geplaatst. Vanuit de Mopto, een defensie-regietoren, werd de museale beleving centraal bediend en tekstueel gepresenteerd door de spreekstalmeester.

Op deze wijze hebben wij een optimale versterking gerealiseerd voor de meer dan 10.000 bezoekers die op 27 en 28 augustus de Arena bezocht hebben om de tankshow te beleven.

- Bron: NMM en PCW Photo & Design

meer experiences

Professionele presentatievoorziening voor het Maurick College

Begin 2012 heeft de facilitaire afdeling van het Maurick College RUIM benaderd voor het ontwerpen van een professionele presentatievoorziening voor het interne forum. Een multifunctioneel theater waarin de audiovisuele faciliteiten bijdragen aan een professionele voorziening voor het verzorgen van interne en regionale evenementen voor ca. 400 personen.

Beursstand van Reith Laser tijdens de FTO Precisiebeurs 2016

In november 2016 heeft RUIM de uitdaging aangenomen om de beursstand van Reith Laser te voorzien van een pakkend en innovatie presentatieconcept. Het doel is de doelgroep van Reith Laser te introduceren met nieuwe communicatietechnieken in de markt van precisietechniek.

Digitale communicatievoorziening voor Paviljoen de Toekomst

De beheersorganisatie van Paviljoen de Toekomst heeft RUIM benaderd voor het ontwikkelen van een digitale communicatievoorziening, die bezoekers aan de locatie nader informeert over de verschillende restaurants en aanbieders van activiteiten.

De Voorste Venne ontmoet digitale communicatie

Renovatie geeft nieuw leven aan De Voorste Venne in Drunen. RUIM ondersteunt de Voorste Venne met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van diverse Professionele Audiovisuele, Licht, Centrale bediening en Infrastructuur installaties.

Professionele presentatievoorzieningen voor Hezelburcht

In een consortiumsamenwerking tussen RUIM en Shock installatie (technisch installateur) zijn op de vestiging locatie van Nijmegen professionele presentatievoorzieningen ontworpen, gerealiseerd en worden tijdens de gebruikersperiode onderhouden.