Tankevent 2016 bij het Nationaal Militair Museum

Een uniek spektakel toont in levende lijve de levensloop van de tank!

Ruim 10.000 mensen beleven de eerste editie van het TankEvent bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Als technisch partner heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het faciliteren van diverse zaken.

TankEvent

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de tank heeft het grootste tankevenement van Nederland voor het eerst plaatsgevonden bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. In recent opgeleverde Arena zijn meer dan 30 verschillende tanks en pantservoertuigen uit binnen en buitenland museaal gepresenteerd met een historische toelichting van de spreekstalmeester. Daarnaast was er op 27 en 28 augustus op het evenemententerrein ruimte voor een militaire markt, food court en tal van activiteiten voor kinderen.

Nationaal Militair Museum (NMM)

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

Uitvoer

Als technisch partner van het Nationaal Militair Museum (NMM) heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het faciliteren van de tijdelijke ‘kracht’ stroomvoorzieningen over het gehele eventterrein en de technische ondersteuning met een team van negen vakspecialisten gedurende het evenement.

Aanvullend is middels onze audiovisuele expertise een op maat ontworpen audio installatie in de arena gerealiseerd. Met de hoge spraak- en muziekverstaanbaarheidseisen in de arena is een tijdelijk line-array audiosysteem op verschillende posities in de arena, op speciaal daarvoor bestemde plateau’s geplaatst. Vanuit de Mopto, een defensie-regietoren, werd de museale beleving centraal bediend en tekstueel gepresenteerd door de spreekstalmeester.

Op deze wijze hebben wij een optimale versterking gerealiseerd voor de meer dan 10.000 bezoekers die op 27 en 28 augustus de Arena bezocht hebben om de tankshow te beleven.

- Bron: NMM en PCW Photo & Design

meer experiences

Eurojust Nieuwbouw in Den Haag

RUIM is als procespartner betrokken bij het vormgeven van het audiovisuele ontwerp op functionaliteit en kwaliteit binnen de nieuwbouw van Eurojust in Den Haag.

Ford Fan Day 2016

In directe samenwerking Ford Nederland en het NMM heeft RUIM het volledige inrichtingsontwerp van het evenemententerrein mogen faciliteren.

Custom Videoregie Set voor Peek Bouw & Infra BV

RUIM is al meer dan twee jaar het aanspreekpunt voor audiovisuele vraagstukken. Een zeer interessante samenwerking met uiteenlopende uitdagende vraagstukken.

Audiovisuele oplossingen voor Bakkersland in Aalsmeer

RUIM heeft Bakkersland ondersteund bij het ontwerpen, realiseren en onderhouden van diverse audiovisuele vraagstukken waaronder het ontwerp en implementatie van de algemene muziekinstallatie in de productiehallen, Narrowcasting in de algemene gebruikersruimten en overloopgebieden, en meer.

Uitreiking van het Industributie-onderzoek 2019

Tijdens het Industributie-diner 8 januari 2019 in het Nationaal Militair Museum in Soest, worden de resultaten bekend gemaakt van het Industributie-onderzoek. Er wordt aan zowel retailorganisaties als leveranciers gevraagd om elkaar aan de hand van een aantal vastgestelde criteria te beoordelen.