Tankevent 2016 bij het Nationaal Militair Museum

Een uniek spektakel toont in levende lijve de levensloop van de tank!

Ruim 10.000 mensen beleven de eerste editie van het TankEvent bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Als technisch partner heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het faciliteren van diverse zaken.

TankEvent

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de tank heeft het grootste tankevenement van Nederland voor het eerst plaatsgevonden bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. In recent opgeleverde Arena zijn meer dan 30 verschillende tanks en pantservoertuigen uit binnen en buitenland museaal gepresenteerd met een historische toelichting van de spreekstalmeester. Daarnaast was er op 27 en 28 augustus op het evenemententerrein ruimte voor een militaire markt, food court en tal van activiteiten voor kinderen.

Nationaal Militair Museum (NMM)

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

Uitvoer

Als technisch partner van het Nationaal Militair Museum (NMM) heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het faciliteren van de tijdelijke ‘kracht’ stroomvoorzieningen over het gehele eventterrein en de technische ondersteuning met een team van negen vakspecialisten gedurende het evenement.

Aanvullend is middels onze audiovisuele expertise een op maat ontworpen audio installatie in de arena gerealiseerd. Met de hoge spraak- en muziekverstaanbaarheidseisen in de arena is een tijdelijk line-array audiosysteem op verschillende posities in de arena, op speciaal daarvoor bestemde plateau’s geplaatst. Vanuit de Mopto, een defensie-regietoren, werd de museale beleving centraal bediend en tekstueel gepresenteerd door de spreekstalmeester.

Op deze wijze hebben wij een optimale versterking gerealiseerd voor de meer dan 10.000 bezoekers die op 27 en 28 augustus de Arena bezocht hebben om de tankshow te beleven.

- Bron: NMM en PCW Photo & Design

meer experiences

Custom Videoregie Set voor Peek Bouw & Infra BV

RUIM is al meer dan twee jaar het aanspreekpunt voor audiovisuele vraagstukken. Een zeer interessante samenwerking met uiteenlopende uitdagende vraagstukken.

Professionele presentatievoorzieningen voor Hezelburcht

In een consortiumsamenwerking tussen RUIM en Shock installatie (technisch installateur) zijn op de vestiging locatie van Nijmegen professionele presentatievoorzieningen ontworpen, gerealiseerd en worden tijdens de gebruikersperiode onderhouden.

Iconische D-Day-vlag terug in Nederland

Op 15 september arriveerde de vlag per Chinook-transporthelikopter. Twee militairen droegen het reliek door een erehaag van Amerikaanse en Nederlandse militairen naar minister Jeanine Hennis-Plasschaert. “Deze vlag moet ons eraan herinneren dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Samen moeten we ons uiterste best doen om de waarden hoog te houden waarvoor de helden van D-Day bereid waren te sterven.”

Technische Ondersteuning voor 3FM Exclusive

Namens Stichting Defensiemuseum en NPO 3FM heeft RUIM technische ondersteuning mogen faciliteren voor het eerste event van dit nieuwe concept van 3FM.

Vermaat Facilitair Vakbeurs 2017

Ontdek jouw wereld van smaak. Wij zijn Vermaat. Jouw specialist in horeca op maat. Met ons team van professionals werken we dagelijks aan unieke oplossingen voor de horeca- en retailmarkt.