AV As-A-Service (AV-AAS)
Er is een duidelijke trend van bezit naar gebruik van assets, en dat gaat nu ook steeds verder dan enkel de leasingwagen of mobiele telefoon. Ook in de ICT en AV industrie zien we een toenemende vraag naar service modellen (AV as-a-service). U wilt zich namelijk focussen op uw business, en zich geen zorgen hoeven maken over het beheer van de audiovisuele oplossingen in uw bedrijf. Met AV-AAS maakt u gebruik van de faciliteiten, zonder dat u eigendom verkrijgt en te maken krijgt met financiële afschrijvingen. Met deze dienstverlening wordt u totaal ontzorgd en kan u altijd genieten van de juiste innovatieve audiovisuele oplossingen. Bovendien biedt AV-AAS alles voor u in geheel eigen beheer: onafhankelijk advies, installatie, 24/7 ondersteuning, onderhoud, eventuele productie en zelfs de financiering van het concept.
Project
De locatie van de Antwerp Management School is geen doel op zich, maar een middel om educatieve doelen te bereiken. Het gebruik ervan staat dus centraal, daarom moeten de ruimtes in het gebouw, AV, IT en Narrowcasting installatie en gebruikers naadloos op elkaar aansluiten. Het gebruik van de presentatieruimtes was leidend voor onze ontwerpkeuzes. Om een onberispelijke werking van de primaire processen van de school te kunnen garanderen, werd daarom een integrale samenwerking tot stand gebracht tussen het consortium en de Antwerp Management School. Een samenwerking die voorziet dat de meer dan 70 verschillende installaties (AV, ICT, Narrowcasting Kiosken en digitale collaboration) aansluiting met elkaar vinden en met de bouwkundige structuur van de ruimte. Een samenwerking die ruimschoots voor de start van de uitvoering dient te worden opgestart om de maximale efficiëntie te vinden in het realisatieproces.
Uniek circulair contract
In een lineair economisch systeem worden grondstoffen omgezet in producten die op het einde van de levensduur vernietigd worden. In een circulaire economie daarentegen wordt er gefocust op een maximale herbruikbaarheid van producten en grondstoffen en een minimaal waardeverlies.
Hoe doen wij dat? Onze doelstelling is om up-to-date materiaal te blijven aanbieden en na afloop van de initieel bepaalde correcte levensduur de oude apparatuur te recycleren en vervangen door nieuwe apparatuur. De gebruikte producten krijgen daarbij een tweede leven. Als ze nog verder verkocht kunnen worden, vloeit bovendien een deel van die opbrengst terug naar de Antwerp Management School. Als dat niet mogelijk is, zelfs niet na herstellingen of upgrades, dan zullen de herbruikbare onderdelen eruit gehaald worden. Al het afval dat overblijft wordt gerecycleerd tot nieuwe materialen.
- Bron: RUIM & Coriotech