Professionele presentatievoorziening voor het Maurick College

Een multifunctioneel theater voor ca. 400 personen

Begin 2012 heeft de facilitaire afdeling van het Maurick College RUIM benaderd voor het ontwerpen van een professionele presentatievoorziening voor het interne forum. Een multifunctioneel theater waarin de audiovisuele faciliteiten bijdragen aan een professionele voorziening voor het verzorgen van interne en regionale evenementen voor ca. 400 personen.

Uitvoer

Na aanleiding van een reeds langdurige zakelijke relatie tussen de oprichter van RUIM en het Maurick College heeft begin 2012 de facilitaire afdeling van het Maurick College RUIM benaderd voor het ontwerpen van een professionele presentatievoorziening voor het interne forum. Een multifunctioneel theater waarin de audiovisuele faciliteiten bijdragen aan een professionele voorziening voor het verzorgen van interne en regionale evenementen voor ca. 400 personen. Naast het faciliteren van evenementen bieden de voorzieningen ook de basis voor het verzorgen van een studierichting op het gebied van theatertechniek.

Eind 2012 is een passend audiovisueel ontwerp vormgegeven waarin centraal het laagdrempelige beheer van de installatie stond. Een uitdaging die door RUIM met beide handen is aangegrepen, omdat professionele theatertechniek vaak haaks op een eenvoudig beheer staat. Het beantwoorden van simpele gebruikersomgeving voor beheerders die niet dagelijks in een theater technische omgeving opereren, overweg kunnen met een complexe installatie. Door RUIM is in nauwe samenwerking met het Maurick college en fabrikanten van professionele audiovisuele producten o.a. Roland, Shure, Mitsubishi, Extron en Vutec deze doelstelling behaald. Een ontwerp waarin grootbeeld projecttechniek, meervoudige draadloze microfoon techniek, analoge en digitale signaal distributie en multifunctionele regie in een functionele installatie vlekkeloos met elkaar werken.

Realisatie

In het 1e kwartaal van 2013 heeft het Maurick College besloten het ontwerp te gaan realiseren, waarbij RUIM het vertrouwen heeft gekregen de volledige coördinatie van de realisatie van het project op zich te nemen. Naast coördinatie van de processen rondom de installatie van de audiovisuele voorzieningen, zijn ook de bouwkundige, akoestische en elektra aspecten in het centrale beheer van RUIM uitgevoerd. In de zomer van 2013 is de installatie in een periode van 3 weken in gerealiseerd. Voor het Maurick College het juiste moment om in het centrale hart van de locatie de installatiewerkzaamheden uit te voeren zonder het educatieve proces te sturen.

Direct na oplevering van de installatie is door RUIM een op maat geschreven trainingsprogramma vormgegeven. Een vak training in het gebruik, beheer en 1e lijns onderhoud van de installatie. Middels de aanwezig praktijk omgeving in het forum is deze training aan een geselecteerde groep beheerders gegeven die tot de dag van vandaag is staat zijn de installatie zelfstandig te bedienen en kleinschalig te onderhouden. Voor grootschalig onderhoud is er tussen het Maurick College en RUIM een meerjarige continuïteitswaarborging overeengekomen, zodat waar nodig de beheerders ad-hoc ondersteuning krijgen, jaarlijks grootschalig onderhoud wordt verzorgt en de installatie met nieuwe technische ontwikkelingen wordt geupdate. Op deze wijze zal de installatie nog vele jaren naar wens zal functioneren.

- Bron: Maurick College en RUIM

meer experiences

Diamant Groep groeit in digitale communicatie

De Diamant Groep is een leerwerkbedrijf en draagt bij aan de participatie in werk van  mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij de kans om mee te doen in de maatschappij. Meedoen betekent serieus genomen worden.

‘Open Your Mind’ tijdens de Facility for Future 2017

We hebben in opdracht van D&B The Facility Group het communicatie-design van de stand en de digitale communicatie faciliteiten mogen faciliteren die zichtbaar waren op Facility For Future stand. Gezamenlijk met D&B The Facility Group en de standbouw-partner Peter Soetekouw Styling & Productie is een unieke in kurk verwerkte stand ontworpen en gerealiseerd.

Beursstand van Reith Laser tijdens de FTO Precisiebeurs 2016

In november 2016 heeft RUIM de uitdaging aangenomen om de beursstand van Reith Laser te voorzien van een pakkend en innovatie presentatieconcept. Het doel is de doelgroep van Reith Laser te introduceren met nieuwe communicatietechnieken in de markt van precisietechniek.

Vermaat Facilitair Vakbeurs 2018

Ontdek jouw wereld van smaak. Wij zijn Vermaat. Jouw specialist in horeca op maat. Met ons team van professionals werken we dagelijks aan unieke oplossingen voor de horeca- en retailmarkt.

Tankevent 2016 bij het Nationaal Militair Museum

Ruim 10.000 mensen beleven de eerste editie van het TankEvent bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Als technisch partner heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het faciliteren van diverse zaken.