Professionele presentatievoorziening voor het Maurick College

Een multifunctioneel theater voor ca. 400 personen

Begin 2012 heeft de facilitaire afdeling van het Maurick College RUIM benaderd voor het ontwerpen van een professionele presentatievoorziening voor het interne forum. Een multifunctioneel theater waarin de audiovisuele faciliteiten bijdragen aan een professionele voorziening voor het verzorgen van interne en regionale evenementen voor ca. 400 personen.

Uitvoer

Na aanleiding van een reeds langdurige zakelijke relatie tussen de oprichter van RUIM en het Maurick College heeft begin 2012 de facilitaire afdeling van het Maurick College RUIM benaderd voor het ontwerpen van een professionele presentatievoorziening voor het interne forum. Een multifunctioneel theater waarin de audiovisuele faciliteiten bijdragen aan een professionele voorziening voor het verzorgen van interne en regionale evenementen voor ca. 400 personen. Naast het faciliteren van evenementen bieden de voorzieningen ook de basis voor het verzorgen van een studierichting op het gebied van theatertechniek.

Eind 2012 is een passend audiovisueel ontwerp vormgegeven waarin centraal het laagdrempelige beheer van de installatie stond. Een uitdaging die door RUIM met beide handen is aangegrepen, omdat professionele theatertechniek vaak haaks op een eenvoudig beheer staat. Het beantwoorden van simpele gebruikersomgeving voor beheerders die niet dagelijks in een theater technische omgeving opereren, overweg kunnen met een complexe installatie. Door RUIM is in nauwe samenwerking met het Maurick college en fabrikanten van professionele audiovisuele producten o.a. Roland, Shure, Mitsubishi, Extron en Vutec deze doelstelling behaald. Een ontwerp waarin grootbeeld projecttechniek, meervoudige draadloze microfoon techniek, analoge en digitale signaal distributie en multifunctionele regie in een functionele installatie vlekkeloos met elkaar werken.

Realisatie

In het 1e kwartaal van 2013 heeft het Maurick College besloten het ontwerp te gaan realiseren, waarbij RUIM het vertrouwen heeft gekregen de volledige coördinatie van de realisatie van het project op zich te nemen. Naast coördinatie van de processen rondom de installatie van de audiovisuele voorzieningen, zijn ook de bouwkundige, akoestische en elektra aspecten in het centrale beheer van RUIM uitgevoerd. In de zomer van 2013 is de installatie in een periode van 3 weken in gerealiseerd. Voor het Maurick College het juiste moment om in het centrale hart van de locatie de installatiewerkzaamheden uit te voeren zonder het educatieve proces te sturen.

Direct na oplevering van de installatie is door RUIM een op maat geschreven trainingsprogramma vormgegeven. Een vak training in het gebruik, beheer en 1e lijns onderhoud van de installatie. Middels de aanwezig praktijk omgeving in het forum is deze training aan een geselecteerde groep beheerders gegeven die tot de dag van vandaag is staat zijn de installatie zelfstandig te bedienen en kleinschalig te onderhouden. Voor grootschalig onderhoud is er tussen het Maurick College en RUIM een meerjarige continuïteitswaarborging overeengekomen, zodat waar nodig de beheerders ad-hoc ondersteuning krijgen, jaarlijks grootschalig onderhoud wordt verzorgt en de installatie met nieuwe technische ontwikkelingen wordt geupdate. Op deze wijze zal de installatie nog vele jaren naar wens zal functioneren.

- Bron: Maurick College en RUIM

meer experiences

Diamant Groep groeit in digitale communicatie

De Diamant Groep is een leerwerkbedrijf en draagt bij aan de participatie in werk van  mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij de kans om mee te doen in de maatschappij. Meedoen betekent serieus genomen worden.

Digitale prikkelingen dragen bij aan innovatieve zorg

Sandstep Healthcare is de Nederlandse investeringspartij voor het realiseren van de meest innovatieve zorg binnen nieuwe of bestaande financieel gezonde zorgondernemingen. En speelt in op behoeften van de patiënt en ontwikkelingen in de markt.

Iconische D-Day-vlag terug in Nederland

Op 15 september arriveerde de vlag per Chinook-transporthelikopter. Twee militairen droegen het reliek door een erehaag van Amerikaanse en Nederlandse militairen naar minister Jeanine Hennis-Plasschaert. “Deze vlag moet ons eraan herinneren dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Samen moeten we ons uiterste best doen om de waarden hoog te houden waarvoor de helden van D-Day bereid waren te sterven.”

Audiovisuele Services voor de Regionale Ambulance Voorziening (RAV)

De nieuwbouw voor de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) in Arnhem is ontworpen als twee in elkaar grijpende gebouwdelen, een twee-laags kantorendeel en een één-laagse stallingsruimte hierachter gesitueerd. In het gebouw heeft RUIM haar dienstverlening mogen verzorgen in het ontwerp, de coördinatie van de realisatie en het onderhoud tijdens de gebruikersperiode van alle audiovisuele voorzieningen.

De Voorste Venne ontmoet digitale communicatie

Renovatie geeft nieuw leven aan De Voorste Venne in Drunen. RUIM ondersteunt de Voorste Venne met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van diverse Professionele Audiovisuele, Licht, Centrale bediening en Infrastructuur installaties.