Professionele presentatievoorziening voor het Maurick College

Een multifunctioneel theater voor ca. 400 personen

Begin 2012 heeft de facilitaire afdeling van het Maurick College RUIM benaderd voor het ontwerpen van een professionele presentatievoorziening voor het interne forum. Een multifunctioneel theater waarin de audiovisuele faciliteiten bijdragen aan een professionele voorziening voor het verzorgen van interne en regionale evenementen voor ca. 400 personen.

Uitvoer

Na aanleiding van een reeds langdurige zakelijke relatie tussen de oprichter van RUIM en het Maurick College heeft begin 2012 de facilitaire afdeling van het Maurick College RUIM benaderd voor het ontwerpen van een professionele presentatievoorziening voor het interne forum. Een multifunctioneel theater waarin de audiovisuele faciliteiten bijdragen aan een professionele voorziening voor het verzorgen van interne en regionale evenementen voor ca. 400 personen. Naast het faciliteren van evenementen bieden de voorzieningen ook de basis voor het verzorgen van een studierichting op het gebied van theatertechniek.

Eind 2012 is een passend audiovisueel ontwerp vormgegeven waarin centraal het laagdrempelige beheer van de installatie stond. Een uitdaging die door RUIM met beide handen is aangegrepen, omdat professionele theatertechniek vaak haaks op een eenvoudig beheer staat. Het beantwoorden van simpele gebruikersomgeving voor beheerders die niet dagelijks in een theater technische omgeving opereren, overweg kunnen met een complexe installatie. Door RUIM is in nauwe samenwerking met het Maurick college en fabrikanten van professionele audiovisuele producten o.a. Roland, Shure, Mitsubishi, Extron en Vutec deze doelstelling behaald. Een ontwerp waarin grootbeeld projecttechniek, meervoudige draadloze microfoon techniek, analoge en digitale signaal distributie en multifunctionele regie in een functionele installatie vlekkeloos met elkaar werken.

Realisatie

In het 1e kwartaal van 2013 heeft het Maurick College besloten het ontwerp te gaan realiseren, waarbij RUIM het vertrouwen heeft gekregen de volledige coördinatie van de realisatie van het project op zich te nemen. Naast coördinatie van de processen rondom de installatie van de audiovisuele voorzieningen, zijn ook de bouwkundige, akoestische en elektra aspecten in het centrale beheer van RUIM uitgevoerd. In de zomer van 2013 is de installatie in een periode van 3 weken in gerealiseerd. Voor het Maurick College het juiste moment om in het centrale hart van de locatie de installatiewerkzaamheden uit te voeren zonder het educatieve proces te sturen.

Direct na oplevering van de installatie is door RUIM een op maat geschreven trainingsprogramma vormgegeven. Een vak training in het gebruik, beheer en 1e lijns onderhoud van de installatie. Middels de aanwezig praktijk omgeving in het forum is deze training aan een geselecteerde groep beheerders gegeven die tot de dag van vandaag is staat zijn de installatie zelfstandig te bedienen en kleinschalig te onderhouden. Voor grootschalig onderhoud is er tussen het Maurick College en RUIM een meerjarige continuïteitswaarborging overeengekomen, zodat waar nodig de beheerders ad-hoc ondersteuning krijgen, jaarlijks grootschalig onderhoud wordt verzorgt en de installatie met nieuwe technische ontwikkelingen wordt geupdate. Op deze wijze zal de installatie nog vele jaren naar wens zal functioneren.

- Bron: Maurick College en RUIM

meer experiences

Beursstand van Reith Laser tijdens de FTO Precisiebeurs 2016

In november 2016 heeft RUIM de uitdaging aangenomen om de beursstand van Reith Laser te voorzien van een pakkend en innovatie presentatieconcept. Het doel is de doelgroep van Reith Laser te introduceren met nieuwe communicatietechnieken in de markt van precisietechniek.

Uitreiking van het Industributie-onderzoek 2019

Tijdens het Industributie-diner 8 januari 2019 in het Nationaal Militair Museum in Soest, worden de resultaten bekend gemaakt van het Industributie-onderzoek. Er wordt aan zowel retailorganisaties als leveranciers gevraagd om elkaar aan de hand van een aantal vastgestelde criteria te beoordelen.

Custom Videoregie Set voor Peek Bouw & Infra BV

RUIM is al meer dan twee jaar het aanspreekpunt voor audiovisuele vraagstukken. Een zeer interessante samenwerking met uiteenlopende uitdagende vraagstukken.

Technische Ondersteuning voor 3FM Exclusive

Namens Stichting Defensiemuseum en NPO 3FM heeft RUIM technische ondersteuning mogen faciliteren voor het eerste event van dit nieuwe concept van 3FM.

Eurojust Nieuwbouw in Den Haag

RUIM is als procespartner betrokken bij het vormgeven van het audiovisuele ontwerp op functionaliteit en kwaliteit binnen de nieuwbouw van Eurojust in Den Haag.